Kvalet spelas med 6 serier europeiskt spelformat med förflyttning varje serie. Minst tre banor ska användas under en start. Hcp per serie är 85% av skillnaden mellan 225 och fri spelstyrka när tävlingen startar. Max hcp är 45.

Kvalificering till final
19 spelare kvalificerar sig till final enligt följande ordning:

Spelarna som placerar sig 1-3 under kvalet går direkt till finalsteg 2.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 2. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Spelarna som placerar sig 4-15 under kvalet är klara för finalsteg 1.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Turbo
Den spelare som under kvalet har högsta slagning i serie 5 och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 är klar för finalsteg 1.

Den spelare som under kvalet har högsta slagning i serie 6 och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 eller högsta slagning i serie 5 är klar för finalsteg 1.
Maxpoäng i turboserie är 300, oavsett hcp.
Vid lika poäng i turboserie går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Bästa dam
Den kvinnliga spelare som har den högsta slagningen under kvalet och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 eller turbo är klar för finalsteg 1.
Vid lika poäng går den kvinnliga spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Desperado
En serie spelas direkt efter att ordinarie starter är avslutade. Ingen omoljning sker. Den spelare med högsta slagning inklusive hcp går till finalsteg 1. Deltagande i Desperado förutsätter att spelaren genomfört en start i tävlingen.
Vid lika poäng i Desperado ska roll off avgöra vem som går till finalsteg 1. Roll off avgörs utan hcp.

Finalsteg 1
Sexton spelare spelar 4 serier europeiskt spelformat med förflyttning varje serie. De spelare med de fem högsta slagningarna går vidare till finalsteg 2.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 4 vidare till finalsteg 2. Vid lika slagning i serie 4 går den som slagit högst i serie 3 osv.

Finalsteg 2 (omoljning ska ske mellan finalsteg 1 och finalsteg 2)
8 spelare spelar matchspel (Round Robin) där alla möter alla och spelar därefter en utjämningsserie. Spelare som spelar för samma klubb möter varandra i första match/matcher. Vinst i matchspel ger 30 bonuspoäng. Lika ger vardera spelare 15 bonuspoäng. I utjämningsserien spelar den som leder finalen på bana 1, tvåan på bana 2, trean på bana 3 osv.

Vid bortfall av spelare ska sparring sättas in.

För särskiljning av spelare och korande av vinnare som inte framgår ovan gäller Blå boken.

Startande spelare: 75
Registrerade starter: 109
Spelade starter: 133

En webblösning utvecklad av

MERIQ